Banner for Espa

Τα Νέα μας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΕΡΑ LIFA

22/12/2021

Βρισκόμαστε στην covid εποχή αλλά και σε περίοδο με πολλούς ρύπους και σοβαρές κλιματικές αλλαγές. Οι εσωτερικοί μας χώροι πρέπει να εξοπλιστούν με συσκευές βελτίωσης της ποιότητας του αέρα ώστε να μειώνεται ουσιαστικά το επιδημιολογικό φορτίο αλλά και κάθε μορφή ρύπου. Επιχειρήσεις, σπίτια και οχήματα πρέπει να εφοδιαστούν με επαγγελματικές συσκευές φίλτρανσης αέρα προκειμένου να υπάρχει προστασία σε έναν κλειστό χώρο με αρκετούς ανθρώπους. Εδώ έρχεται η επιχείρηση Nanosair να συμβάλει σε αυτό προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα απόκτησης των επαγγελματικών καθαριστών αέρα της κορυφαίας παγκοσμίως στην ποίτητα αέρα εσωτερικών χώρων LifaAir! Καθαριστές με φίλτρα HEPA νοσοκομειακού τύπου , φίλτρα ενεργού άνθρακα, φίλτρα 3G ανάλογα με αυτόν που θα επιλέξετε. Με απόλυτο και εύκολο χειρισμό μέσω εφαρμογής στο κινητό μας του smart controller του, συνδυάζουν το καινοτόμο έξυπνο κέντρο παρακολούθησης του χώρου και των εντολών τους, με τον απόλυτο καθαρισμό όλου του χώρου μέσω του ιδιαίτερου σχήματος τους. Δείτε τους στο www.climaeshop.gr  

Περισσότερα

Secretvolos

22/10/2020

Πόσοι άραγε συμπολίτες μας αγνοούν την σωστή συντήρηση αλλά και την καθαριότητα του τζακιού τους; Πόσα νοικοκυριά αυτό τον καιρό στην περιοχή μας ψάχνουν εξιδεικευμένους επαγγελματίες να καθαρίσουν το τζάκι τους ;

Πόσα καταστήματα,καφετέριες,μπαρ,ξενοδοχεία, εστιατόρια θέλουν να συντηρήσουν και να απολυμάνουν τους αεραγωγούς κλιματισμού και εξαερισμού και η εξεύρεση σωστού επαγγελματία είναι δύσκολη;

Για όλα αυτά εμείς στη secret volos βρήκαμε τη σωστή λύση ‘’ ΝΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ’’!

Όλοι ίσως θα έχετε ακουστά το όνομα αυτό απλά εμείς θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί του για να μας δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την επιχείρηση και για διάφορα αλλά επίκαιρα ζητήματα .

Πείτε μας δύο λόγια για την επιχείρηση (από πότε δραστηριοποιείστε, ποιό είναι το αντικείμενο κλπ)

Η επιχείρηση «Νάνος Νίκος» δραστηριοποιείται από το 2003 στον χώρο του κλιματισμού( εμπόριο-εγκατάσταση-συντήρηση και επισκευή) ,ενοικίαση κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, του εξαερισμού επαγγελματικών και βιομηχανικών χώρων, του καθαρισμού και απολύμανση αεραγωγών, της συντήρησης απαγωγής συστημάτων εξαερισμού κεντρικής κουζίνας, του καθαρισμού τζακιών αλλά και στον κομμάτι των μελετών εγκατάστασης ψύξης – θέρμανσης σε οικιακό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Ποιά τα πλεονεκτήματα και ποιά τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Στα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος πρέπει να σημειωθεί η κοινωνική προσφορά μας καθώς συμβάλλουμε με την εργασία μας σε ένα πιο υγιές και ποιοτικό περιβάλλον για τον άνθρωπο τόσο στον οικιακό όσο και στον επαγγελματικό χώρο τους. Επιπλέον, στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης συμβάλλουμε καθοριστικά στην διατήρηση όλων των ειδών εκείνων που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής. 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ και σε αντίθεση με το παρελθόν, ο κλιματισμός δεν είναι είδος πολυτέλειας αλλά αναγκαιότητα. Στα μειονεκτήματα του επαγγέλματος θα πρέπει να αναφερθεί η επικινδυνότητα αλλά και οι αντίξοες συνθήκες που καλούμαστε να εργαστούμε σε αρκετές περιπτώσεις.

Απασχολείτε προσωπικό;

Στην επιχείρηση μας απασχολούνται συνολικά 15 άτομα εκ των οποίων οι12 απαρτίζουν τα 6 συνεργεία μας σε Βόλο και Σκιάθο και οι υπόλοιποι καλύπτουν τις ανάγκες των γραφείων μας.

Αν θα επιλέγατε έναν λόγο για τον οποίον ξεχωρίζετε, ποιος θα ήταν αυτός;

Η πολυετή εμπειρία μας έχει ως αποτέλεσμα να έχει «χτιστεί» μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμάς και τους πελάτες μας όλα αυτά τα χρόνια, μια σχέση που στηρίζεται μεταξύ άλλων και στην αμεσότητα, την υπευθυνότητα αλλά και την συνέπεια μας.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που έπρεπε να προσέξετε αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείστε στον χώρο για να σας αγαπήσουν οι πελάτες σας;

α. ειλικρίνεια  β. ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών γ. ανταγωνιστικές τιμές

Η πανδημία έχει επηρεάσει τον κλάδο σας;

Όπως σε όλους τους κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου έτσι και στον δικό μας φυσικά και υπήρξε αντίκτυπος των επιπτώσεων της πανδημίας, με αποτέλεσμα την μείωση του όγκου εργασιών μας αφού ένα μεγάλο τμήμα αυτών των εργασιών αφορά τον χώρο εστίασης αλλά και του τουρισμού, οι οποίοι δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Αν ναι, εκτιμάτε ότι όλη η κατάσταση αυτή έχει αντανάκλαση στην ποιότητα που δίνετε στον πελάτη;

Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας δεν υπήρξε ποτέ θέμα διαπραγμάτευσης, γεγονός που δεν θα μπορούσε παρά να ισχύει και στην περίπτωση της πανδημίας.

 
Άρτεμις Καλαμογιώργου 
https://www.secretvolos.gr/nikos-nanos-symvalei-se-ena-ygies-kai-p/?fbclid=IwAR3wBK4u85roGVC_Mk-t5wsS0w2vl6ldKlVuMvc_JmXgtk2hR3g1vSyTNZ0
 
 

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης και Κλιματισμού

26/06/2020

Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης και Κλιματισμού

        Σήμερα 26 Ιουνίου 2020 τιμάται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης και Κλιματισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα Ψύξης είναι ένας διεθνής αγώνας για την προβολή του τομέα της Ψύξης και του Κλιματισμού σε διεθνές επίπεδο.Εστιάζει την προσοχή της στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η βιομηχανία και η τεχνολογία της Ψύξης και του Κλιματισμού στην σύγχρονη ζωή και την κοινωνία. Δίνει έμφαση στην υπέροχη μηχανική και επιστήμη που είναι γύρω μας και που αποτελεί την καρδιά της σύγχρονης ζωής. Μας επιτρέπει να ζούμε, να εργαζόμαστε και να ταξιδεύουμε με άνεση. Οι χειρουργοί λειτουργούν σε κλιματιζόμενα χειρουργεία. Τα εμβόλια ψύχονται, συντηρούνται και διανέμονται με ασφάλεια σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο διάστημα με πυραύλους ελεγχόμενης θερμοκρασίας Τα τρόφιμα συντηρούνται και παραδίδονται σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όπως ακόμη και σε πολλούς άλλους τομείς η Ψύξη και ο Κλιματισμός συμβάλει στην άνετη και μακροβιότερη διαβίωση του ανθρώπου.

        Για εμάς τους τεχνικούς ψυκτικούς η 26η Ιουνίου είναι ημέρα χαράς και περηφάνιας που τιμάτε η προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο σε παγκόσμιο επίπεδο.!

Περισσότερα

Φίλτρα ενεργού άνθρακα: Γιατί να τα επιλέξω για το κλιματιστικό μου και ποια τα οφέλη τους;

03/06/2020

Φίλτρα ενεργού άνθρακα: Γιατί να τα επιλέξω για το κλιματιστικό μου και ποια τα οφέλη τους;

 

 • Τι είναι αυτά τα φίλτρα;

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα εξυπηρετούν στον καθαρισμό του αέρα του χώρου μας. Προσαρμόζονται σε όλες τις μάρκες των κλιματιστικών και είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες και οσμές καθαρίζοντας έτσι τον αέρα που εξέρχεται από αυτά. Η πορώδης επιφάνεια τους, τους επιτρέπει να απορροφούν και να δεσμεύουν των μεγαλύτερο μέρος των βλαβερών ουσιών αλλά και των οσμών του χώρου σας.

 • Ποιος ο σκοπός τους;

Σκοπός τους είναι να προστατέψουν όλους τους ενοίκους  ενός σπιτιού και κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από σωματίδια σκόνης, βακτηρίδια, μικρόβια και άλλα στοιχεία αλλά και από δυσάρεστες οσμές που μπορεί να υπάρχουν στην ατμόσφαιρα ( πχ καπνός τσιγάρων, οσμές κατοικίδιων ζώων κτλ)

 • Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω;

Το χρονικό διάστημα αντικατάστασης των φίλτρων ενεργού άνθρακα
εξαρτάται από τον όγκο του αέρα που φιλτράρουν αλλά και από την συγκέντρωση βλαβερών ουσιών. Το μέγιστο διάστημα χρήσης τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα ένα με  δύο έτη γιατί καθώς περνά ο χρόνος χρήσης τους συγκεντρώνονται πάνω τους όλο και περισσότερες βλαβερές ουσίες με αποτέλεσμα να χάνει την αποδοτικότητά του.

 

Στην επιχείρηση Νίκος Νάνος μπορείτε να βρείτε τα φίλτρα ενεργού άνθρακα που ταιριάζουν στο δικό σας κλιματιστικό σε συσκευασία των 2 τεμαχίων σε πολύ οικονομικές τιμές..! Επισκεφθείτε τα γραφεία μας ή καλέστε μας τηλεφωνικά για να σας λύσουμε όλες τις απορίες σας..!

 

Περισσότερα

Ενημέρωση σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του κλιματιστικού

22/05/2020

Η συντήρηση των κλιματιστικών είναι απολύτως απαραίτητη ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία και οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής ατμόσφαιρας του χώρου.

Οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους σαν εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού μικροβίων, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να διευκολύνουν την  μετάδοση τους.

ΚΑΘΑΡΟ AIR-CONDITION σημαίνει αντιμικροβιακός, αντιαλλεργικός καθαρισμός, που επιβάλλεται για ένα  υγιεινό περιβάλλον που  διασφαλίζει την  υγεία σας και σας προστατεύει από αλλεργίες και μικροβιακά φορτία.

Πρέπει να έχουμε καλά συντηρημένο και καθαρό κλιματιστικό :

 • Για να προστατεύσουμε την υγεία μας από ιούς, μικρόβια, μύκητες.

Ο αέρας όπως ξέρουμε μεταφέρει διάφορα στοιχεία, πολλές φορές αόρατα στο γυμνό μάτι. Περνώντας μέσα από το κλιματιστικό αφήνει στο εσωτερικό του διάφορα στοιχεία, που με την υγρασία και τη χρόνια παραμονή τους δημιουργούν ιούς, μικρόβια, μύκητες και διάφορους μικροοργανισμούς που είναι βλαβεροί για την υγεία μας.

 • Για να μην πληρώνουμε αυξημένους λογαριασμούς από κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργείας.

Όταν το στοιχείο και τα φίλτρα του κλιματιστικού είναι γεμάτο βρωμιές, δεν μπορεί να αποδώσει στα ίδια επίπεδα όπως όταν είναι καθαρό, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να δουλεύει περισσότερες ώρες με συνέπεια να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, περισσότερες ώρες λειτουργίας, άρα και αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

 • Για να αποφύγουμε απώλειες σε ψύξη και θέρμανση.

Όταν το κλιματιστικό είναι καθαρό μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Εάν δεν συντηρηθεί στο σωστό χρόνο επιβαρύνεται από τη σκόνη, δεν μπορεί να αποβάλλει τη θερμότητα με το ρυθμό που πρέπει, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψυκτική και θερμαντική του ικανότητα.

Αν δεν κάνουμε σωστή συντήρηση στο κλιματιστικό:

 • Βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, από την αναπαραγωγή και διοχέτευση μικροβίων και εστιών μόλυνσης στον αέρα που αναπνέουμε.
 • Χάνουμε χρήματα έως και 40%, από σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Μειώνουμε τον χρόνο ζωής του κλιματιστικού.
 • Χάνουμε την εργοστασιακή εγγύηση, καθώς καλύπτει μόνο σωστά συντηρημένα κλιματιστικά.

Εμείς στην Νίκος Νάνος, για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας προτείνουμε σωστή τακτική συντήρηση, από πιστοποιημένους τεχνικούς, εξειδικευμένους στον κλιματισμό, με πρωτοποριακές μεθόδους που διασφαλίζουν  ΑΡΙΣΤΟ αποτέλεσμα.

Η σωστή συντήρηση περιλαμβάνει:

 • Καθαρισμό των φίλτρων αέρα - περσίδων
 • Καθαρισμό εσωτερικής μονάδας με χρήση αντιμυκητοκτόνων χημικών. (στοιχείου, φτερωτής)
 • Καθαρισμό λεκάνης συλλογής υδάτων
 • Καθαρισμό στοιχείων και πλύσιμο εξωτερικής μονάδας
 • Γενικό έλεγχο λειτουργίας (εσωτερικής-εξωτερικής μονάδας)
 • Έλεγχο και καταγραφή θερμοκρασίας και πιέσεων
 • Έλεγχο συνδέσεων & καλωδιώσεων
 • Ανίχνευση τυχόν διαρροών ψυκτικού μέσου (φρέον)
 • Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο στις οικιακού τύπου συσκευές και κατόπιν αξιολόγησης των αναγκών στους επαγγελματικούς χώρους.
 • Η επιχείρηση μας αναλαμβάνει επιπλέον συντηρήσεις  αεροκουρτίνων, αφυγραντήρων και εξαερισμών καθώς επίσης και καθαρισμό – απολύμανση αεραγωγών με σύστημα προηγμένης τεχνολογίας.

Η ομάδα μας διαθέτει αδειούχους τεχνικούς με εξειδίκευση στον κλιματισμό και πρωτοποριακές μεθόδους για διασφάλιση… ΑΡΙΣΤΟΥ αποτελέσματος! Η επιχείρηση μας είναι πιστοποιημένη και με την παράδοση τιμολογίου σας εκδίδει βεβαίωση - πιστοποίηση καλής εκτέλεσης εργασιών σύμφωνα με το νόμο ΕΚ 517/2014 και ΕΚ 2067/2015.

Περισσότερα

Συνεργασία Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος με την Νάνος Νίκος

10/02/2020

Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος

Ανοίγει ορίζοντες..

Για περισσότερο από 30 χρόνια το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, παρέχει κορυφαίας ποιότητας επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε χιλιάδες σπουδαστές προσφέροντάς τους παράλληλα τις κατάλληλες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει. Η βασική ιδέα γύρω από την οποία αναπτύχθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία είναι απλή. Κάθε σπουδαστής θεωρείται ως ένας εν δυνάμει νέος επαγγελματίας, που εκπαιδεύεται και υποστηρίζεται για να παρέχει, στη συνέχεια, άριστες υπηρεσίες στο κοινό του!

            Το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος υποστηρίζει αυτή τη μοναδική ιδέα τόσο στο Βόλο και τη Λάρισα όπου ιδρύθηκε αρχικά, αλλά και στα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα, που ακολούθησαν αργότερα, προκειμένου να διαδοθεί αυτή η ιδέα γρήγορα κι  αποτελεσματικά ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι. Η ειδικότητα Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των σπουδαστών του. Για να εξυπηρετηθούν, λοιπόν οι εκπαιδευτικοί στόχοι, που αναφέραμε, το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος διατηρεί μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία 4 ετών με την πολύ γνωστή στο αντικείμενο αυτό επιχείρηση του κυρίου Νίκου Νάνου. Η επιχείρηση του κυρίου Νάνου διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και φέρνει εις πέρας πλήθος έργων.

Οι πιστοποιημένοι, αδειούχοι και έμπειροι ψυκτικοί της επιχείρησης Νίκος Νάνος  δουλεύουν καθημερινά μαζί με τους σπουδαστές του ΙΕΚ, εφαρμόζοντας στην πράξη όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός άρτια τεχνικά έργου, ενώ παράλληλα λαμβάνουν και όλες τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται από τον κύριο Κυριάκο Παγωνάρη, τον επί σειρά ετών εκπαιδευτή- αδειούχο εργοδηγό πιστοποιημένο ψυκτικό της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο, με δεκάδες αποφοίτους να σταδιοδρομούν με επιτυχία και διάρκεια στον τομέα Ψύξη – Αερισμός – Κλιματισμός, ένα τομέα με μέλλον που αναπτύσσεται και βρίσκει εφαρμογές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας!

Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο, με δεκάδες αποφοίτους να σταδιοδρομούν με επιτυχία κάρκεια στον τομέα Ψύξη – Αερισμός – Κλιματισμός, ένα τομέα με μέλλον που αναπτύσσεται και βρίσκει εφαρμογές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας!

Περισσότερα

Νέο έντυπο υλικό για όλες τις υπηρεσίες μας..!

22/11/2019

Το νέο έντυπο υλικό από την Νίκος Νάνος είναι γεγονός!

Δύο νέα φυλλάδια, ένα αποκλειστικά πάνω στο κομμάτι του καθαρισμού των τζακιών σας και το δεύτερο σχετικά με τον καθαρισμό των αεραγωγών του χώρου σας, βρίσκονται στη διάθεσή σας προκειμένου να ενημερωθείτε για το τι προσφέρουμε στον πελάτη μας!

Ένα νέο φυλλάδιο, αποκλειστικά για επιχειρήσεις, κυρίως στον χώρο της εστίασης, σχετικά με την συντήρηση των κεντρικών συστημάτων τους, έρχεται σε λίγο καιρό πάντα με γνώμονα τον επαγγελματισμό που μας χαρακτηρίζει, το συμφέρον των πελατών μας αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουμε "χτίσει" μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια..

Περισσότερα

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδας:οι προοπτικές ανάπτυξης του νομού Μαγνησίας

19/11/2019

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδας, ολοκλήρωσε με επιτυχία προ ολίγων ημερών τις εργασίες του με τη συμμετοχή και χορηγία της εταιρίας Νίκος Νάνος

Ο κύριος Νάνος στην ομιλία σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του νομού Μαγνησίας ανάφερε τα εξής:

"Η ανάπτυξη και η διατήρηση μιας περιοχής σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης προϋποθέτει μία οικονομία η οποία θα χαρακτηρίζεται από καινοτομία, έξυπνη εξειδίκευση, ανταγωνιστικότητα και παραγωγή ανθρωπίνου δυναμικού και ξεχωριστών προϊόντων τα οποία θα αποτελούν προστιθέμενη αξία και για την αγορά και για την κοινωνία. Σε όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητος ο συνδυασμός της ποιότητας, της ποικιλίας και της άριστης τιμής.Η Μαγνησία είναι ένας νομός με γεωγραφικά και φυσικά χαρακτηριστικά που συνδυάζονται απόλυτα μεταξύ τους και μπορούν να αξιοποιηθούν, φέροντας την ανάπτυξη, σε κάθε τομέα.

Στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα απαιτούνται άμεσες ενέργειες προς την κατεύθυνση επιχειρήσεων τυποποίησης και πιστοποίησης σε κάθε μήκος και πλάτος του Νομού συμπεριλαμβανομένων και των νησιών. Ενέργειες οι οποίες θα προσδώσουν αθροιστικά μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στα εξ ορισμού ποιοτικά προϊόντα της περιοχής μας. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχουν πιστοποιημένα εμβληματικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, προϊόντα τα οποία κάνουν γνωστή την περιοχή μας και οι αγορές τους επεκτείνονται ακόμα και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Αρκετές καινοτόμες επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα με νέα και διαφορετικά προϊόντα έρχονται να εισβάλλουν στη Θεσσαλική, Ελλαδική και όχι μόνο αγορά προσδίδοντας τα διαφορετικά στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν.

Εκτός από τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες υπάρχουν και οι Συνεταιριστικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά την αγάπη για το προϊόν και την ποιότητα αφενός, και αφετέρου την διατήρηση και εξέλιξη του συνεταιριστικού πνεύματος είτε σε συγκεκριμένη ομάδα (γυναικείοι συνεταιρισμοί) είτε σε συγκεκριμένο κλάδο. Οι Συνεταιρισμοί αποτελούν για την περιοχή μας μοχλό ανάπτυξης και συνεχούς εξέλιξης και προόδου.

Οπως έχει σημειωθεί σε προηγούμενη ομιλία σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζεται στις βιομηχανικές περιοχές είτε σε επίπεδο υποδομών είτε στο αντίστοιχο της αξιοποίησης ακινήτων. Φυσικά, υπάρχουν ιδιωτικές πρωτοβουλίες οι οποίες προσπαθούν να διατηρήσουν σε ένα συμπαθητικό επίπεδο την εικόνα των βιομηχανικών περιοχών π.χ. για την περιοχή μας Φορέας Διαχείρισης Α’ ΒΙ.ΠΕ, όμως αυτό είναι πάρα πολύ μικρό και χρειάζεται να υποστηριχθεί και από άλλους φορείς.

Εις ό,τι αφορά στα βιομηχανικά ακίνητα που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζονται βιομηχανικά κουφάρια, μπορεί να επέλθει η πλήρης ανατροπή και της εικόνας τους και του σκηνικού τους. Η συνεργασία και η στέγαση ομοειδών επιχειρήσεων μέσα σε ένα «Πρώην Βιομηχανικό κουφάρι» θα σημάνει την πλήρη και απόλυτη ανατροπή του σκηνικού που θέλει κάθε επιχείρηση να επιχειρεί μόνη της, αναλαμβάνοντας μόνη της τα κόστη σε όλο το μήκος και πλάτος τους. Εξυπακούεται ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα σε όλα τα κόστη μιας επιχείρησης (περισσότεροι ιδιοκτήτες θα επιμεριστούν λιγότερα κόστη). Ταυτόχρονα η δυναμική που θα αναπτύξει μία τέτοια κοινή δράση θα δώσει τη δυνατότητα σε μια τέτοιου είδους συνεργασία να αναλαμβάνει μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εργασίες, οι οποίες δεν θα περιορίζονται μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά θα αποτελεί πρότυπο και ένα must για το πελατολόγιο.

Η αναζωογόνηση βιομηχανικών ακινήτων προϋποθέτει χαμηλότοκα δάνεια, καθώς και αλλαγή αδειών με γρήγορες διαδικασίες όπου αυτό απαιτείται. Επιπρόσθετα τέτοια μεγάλα εγχειρήματα έχουν ως δεδομένο την ύπαρξη απολύτως εξειδικευμένου προσωπικού, προσαρμοσμένο στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά θα πρέπει οι τεχνικές σχολές να είναι στην υπηρεσία της αγοράς και όχι το αντίστροφο. Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής σε ετήσια βάση επαφή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και των τεχνικών σχολών με την αγορά, προκειμένου το θεωρητικό επίπεδο γνώσης να περνάει στην πράξη. Το πέρασμα αυτό απαιτεί δυναμικό χαρακτήρα και όχι μονολιθικό. Με άλλα λόγια θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επαναξιολόγηση στόχων σε ετήσια βάση και συνεχή προσαρμογή προγραμμάτων. Μόνο με αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουμε να αναστήσουμε τις επιχειρήσεις από τη μία πλευρά και να προσφέρουμε υψηλή εξειδίκευση και άκρως προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις προσωπικό. Προσωπικό το οποίο θα απασχολείται σε μόνιμη βάση, θα είναι καλοπληρωμένο και θα αποτελεί κεφάλαιο για τον ίδιο, την επιχείρηση, την κοινωνία.

Η ύπαρξη ενός χιονοδρομικού κέντρου αποτελεί ευλογία για ένα χώρο. Ο συνεχής εκσυγχρονισμός του όμως αποτελεί μονόδρομο για την συνεχή και εξελιγμένη παροχή υπηρεσιών.

Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και το κομμάτι του λιμανιού. Για να υπάρξει ανάπτυξη της περιφέρειας θα πρέπει το λιμάνι να μπει στην πόλη και όχι το αντίστροφο. Θα πρέπει να υπάρξει πλήρης βελτίωση των υποδομών του λιμανιού τόσο στο θαλάσσιο μέτωπο (εκβάθυνση), όσο και στο χερσαίο μέτωπο με την αξιοποίηση και παραχώρηση ακινήτων προς χρήση.

Απαιτείται άμεση διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με έμφαση στους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, στους θρησκευτικούς χώρους και στον αθλητικό τουρισμό.

Ταυτόχρονα σε περιοχές που δεν μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο να βρεθούν πιθανά συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών τα οποία θα αντισταθμίσουν την όποια τουριστική απώλεια.

Τελευταία αλλά όχι έσχατα, αφήνω την αναφορά προς την ιστορική πλευρά και την σύνδεση με τον τουρισμό και όχι μόνο. Η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από πλήθους αναφορές στη μυθολογία όπως η Αργοναυτική Εκστρατεία, πλήθους αρχαιολογικών χώρων, μουσεία και ούτε καθ’ εξής. Όλα αυτά θα πρέπει να τα παρουσιάσουμε εξωτερικεύοντας την ήδη γνωστή ιστορία μας σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Έτσι θα καταστήσουμε σαφές ότι η περιοχή των Κενταύρων και του Ιάσονα εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για την περιοχή μας και την Ελλάδα μας."

Περισσότερα

Ξεκινά η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής συστημάτων που λειτουργούν με φθοριούχα αέρια

12/11/2019

Ξεκινά η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής συστημάτων που λειτουργούν με φθοριούχα αέρια.

Σας γνωστοποιούμε πως από 29/7/2019 και με Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ, ξεκινά και επίσημα η εφαρμογή της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή και υποβολή στοιχείων συντήρησης και τεχνικών εργασιών συστημάτων και εξοπλισμού που λειτουργούν με φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου και ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος. Τελικοί υπόχρεοι σ´αυτό είναι όλοι οι ιδιοκτήτες και κάτοχοι συστημάτων και εξοπλισμού που λειτουργούν με φθοριούχα αέρια ( ορισμένης ποσότητας και άνω, περίπου 2 kg ανάλογα τον τύπο του φθοριούχου αερίου- φρέον της εγκατάστασης). Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα αφορά τη χρήση του έτους 2019 για το οποίο η υποβολή/ μεταμόρφωση στοιχείων θα γίνει από 1/1 μέχρι 31/3/2020. Για κάθε ψυκτική μονάδα συμπληρώνεται  ένα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ( Η.Δ.Ε). Όλα τα στοιχεία ‘’φορτώνονται’’ με ηλεκτρονικό τρόπο σε μια ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ODS &FGASES. Αναλυτική περιγραφή του νέου συστήματος μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της νέας εφαρμογής (ods. fgases.ypen. gr/services) από όπου μπορείτε να κατεβάσετε το ΗΔΕ και αναλυτικό ΤΕΥΧΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ.

Για την εταιρία ΝΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος: ΠΑΓΩΝΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Πιστοποιημένος Εργοδηγός Ψυκτικός

Περισσότερα

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδας

31/10/2019

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδας

Σας προσκαλούμε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδας που πραγματοποιείται την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην Αγριά στο Valis Resort. 

Ο κύριος Νάνος Νίκος θα είναι ένας εκ των ομιλητών του Σαββάτου. Σας περιμένουμε. 

Περισσότερα

A- A A+
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.